Enkele reis
Steiger Texel
De Vriendschap
kaartverkoop De Noorman
Aan boord
Romantiek
Onderweg met De Vriendschap
zonsondergang
Romantiek

Enkele reis Texel-Vlieland v.v.

U wilt een enkele reis naar Vlieland met of zonder fiets? Of juist andersom, naar Texel?
Dat kan. En het is een mooi avontuur! Meer info over vaardagen vertrektijden vindt u hier. U kunt met een enkeltje reizen op alle dagen dat er een dagtocht gepland staat. Bekijk hier alle dagtochten die gepland staan. LET OP! Uw vertrektijd wijkt af van de dagtochten! U vertrekt niet 's ochtends, maar 's middags. Ook kunt u een enkele reis NIET online boeken en betalen.

Uw reis reserveren.
Online kunt u een reserveringsaanvraag doen. Indien er voldoende plaats is, krijgt u van ons een reserveringsbevestiging. Lees ook de info onder aan deze pagina.

Dagje Vlie.
Wilt u een dagje gaan fietsen op Vlieland? Vanwege de capaciteit aan boord gaat dat helaas niet met uw eigen fiets. U kunt een dagtocht boeken en op Vlieland staan er huurfietsen voor u klaar.

Meer info?
Onderstaand vindt u meer informatie. U kunt ook een informatieblad over enkele reizen downloaden. Wilt u persoonlijk te woord gestaan worden? Neem dan contact met ons op.

Vertrektijden enkele reizen

Vanwege de beperkte capaciteit aan boord van De Vriendschap en in de Vliehors Expres, kunnen passagiers met een enkele reis, niet tegelijkertijd vervoerd worden met dagjesmensen die op dezelfde dag terug komen naar Texel. Uw vertrektijd vanaf Texel is daarom altijd aan het eind van de dag. Vanaf Vlieland vertrekt u voor een enkele reis altijd 's ochtends.

Voor- en naseizoen

dinsdag, woensdag, donderdag: 17.15 uur
onder voorbehoud: zondag: 16.00 uur

Hoogseizoen (ca. half juli tot half augustus)
alle dagen: 17.15 uur en (onder voorbehoud) 16.00 uur

Op dagen dat wij een dagtocht gepland hebben, kunt u ook een enkele reis boeken. Kijk bij dagtochten voor een overzicht van de vaardagen. LET OP: u boekt niet online en uw vertrektijd wijkt af van de dagtocht!

 

Wij behouden het recht voor om overtochten te annuleren als gevolg van calamiteiten, weersomstandigheden of te weinig animo. Houd altijd een plan B achter de hand.

Tarieven enkele reizen

Tarieven enkele reis
€ 18,50 per volwassene (excl. fiets)
€ 11,00 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar
€ 10,00 per fiets/ sleurfiets (aanhang kinderfiets)
€ 10,00 per kar
€ 25,00 per tandem (tandems worden alleen bij uitzondering meegenomen)

Reserveren

U kunt uw enkele reis aanvragen met onze reserveringsaanvraag. Reserveren is verplicht. In de zomermaanden dient u minimaal 1 week voor vertrek te reserveren.

Afhalen en betalen

Vanaf Texel: U krijgt per email bevestiging of er voldoende plaats is aan boord op de gewenste reisdag. U kunt komen betalen en uw plaatsbewijzen afhalen tijdens openingstijden van de kaartverkoop tot 45 minuten voor vertrek. Enkele reis tickets kunt u niet online betalen. In de kaartverkoop is een PIN automaat aanwezig.

Vanaf Vlieland:
Vanaf VLIELAND koopt u de kaartjes (kan enkele dagen tevoren) bij boekhandel de Vlielandvakantiewinkel in de Dorpstraat 52 aldaar. Tel. 0562-451294. Vooraf reserveren is mogelijk: reserveringsaanvraag

Eilandhoppen

Verder hoppen naar de andere eilanden
De Vriendschap onderhoudt de verbinding tussen Texel en Vlieland. Veerverbindingen tussen andere eilanden kunnen niet bij De Vriendschap geboekt worden. Bent u van plan een reis langs de eilanden te maken? Houd er bij het boeken van accomodaties en vervolg-veerdiensten rekening mee dat De Vriendschap door weersomstandigheden soms niet kan varen. U loopt in dat geval een vertraging op van minimaal 24 uur. Zorg voor voldoende "marge" in uw tijdsplanning en eventuele alternatieve accomodaties. De Vriendschap is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van uitvallende vaarten.

Verder hoppen naar de andere eilanden? Deze reis is te maken met de Eilandhopper. Met de Vriendschap vaart u van Texel naar Vlieland en met De Eilandhopper kunt u de reis vanaf Vlieland naar Schiermonnikoog maken (in de zomer). Kijk voor meer informatie op eilandhopper.nl/vlieschier/

Veelgestelde vragen

Ik wil een dagje gaan fietsen op Vlieland met mijn eigen fiets. Kan dat?
Nee, helaas is onze capaciteit daarvoor te beperkt, zowel aan boord van De Vriendschap als ook in de Vliehors Expres. Bij aankomst op het Posthuys staan er voldoende huurfietsen voor u klaar. Huurfietsen hoeven en kunnen niet worden gereserveerd.

Wanneer kan ik met mijn fiets mee?
U kunt alleen een enkele reis boeken met de fiets. Alle dagen dat wij een dagtocht ingepland hebben, kunt u ook een reserveringsaanvraag doen voor een enkele reis. U vertrekt op die dag in de middag, meestal om 17.15 uur. Klik hier voor een overzicht van de vaardagen.

Hoe kan ik reserveren?
Kijk in ons schema van dagtochten op welke dag u mee kunt. Boek geen dagtocht, maar vul de online reserveringsaanvraag in!

Kan ik een bakfiets meenemen? EN ALLES OVER AFMETINGEN VAN UW VERVOERMIDDEL
Nee. Uw bakfiets past niet aan boord van het schip en ook niet in de vrachtwagen. Sorry. U zult via Harlingen moeten reizen.

Fietsen (incl. tandems en moeder-kind-fietsen) mogen een maximale lengte hebben van: xx kg.
Fietskarren mogen een maximale lengte hebben van: xx meter en een maximaal gewicht van: xx kg
Sleurfietsen/aanhangfietsen worden als losse fiets berekend. Deze moeten ook losgekoppeld worden van de hoofdfiets.

Ik zit in een rolstoel. Kan ik meevaren?
Dat hangt ervan af. In principe moet u tijdelijk uit de rolstoel kunnen komen. De rolstoel moet eerst over de houten steiger. Deze is smal en niet op alle rolstoelen berekend. Daarna moet de rolstoel aan boord getild worden. Er is geen loopplank. De gangpaden aan boord zijn zeer smal. Vervolgens moet u weer van boord en over een andere steiger aan boord van de vrachtwagen. Bij aankomst op het Posthuys is er geen rolstoelbaan. U en de rolstoel moeten over een houten trap ca. 1,5 meter naar beneden. U kunt dus alleen mee indien u toch voldoende mobiel bent om in- en uit de rolstoel te komen. Eventuele dragers dient u zelf te regelen, daarvoor is niet voldoende bemanning aanwezig. Neem altijd eerst contact met ons op voordat u een ticket boekt.

Ik wil een weekendje naar Vlieland. Kan dat?
Ja zeker, dat kan, met name in het hoogseizoen. Echter u zult met een aantal zaken rekening moeten houden. In het voor- en naseizoen varen wij in principe alleen op dinsdag, woensdag en donderdag. U kunt op donderdag middag mee naar Vlieland en op dinsdag ochtend terug naar Texel. Lang weekend dus. Onder voorbehoud varen wij ook op zondag (afhankelijk van het verwachte weer en reizigersaantallen). U kunt dan donderdag middag heen en zondag ochtend retour.
In de zomermaanden varen wij ook op zaterdag en bij voldoende reizigersaantallen op maandag en vrijdag. U heeft dan meer keuze. Let er wel op dat uw vertrektijd vanaf Texel altijd 's middags is en vanaf Vlieland altijd 's ochtends.
Ook een optie is om 2x een dagretour te boeken en betalen. In dat geval reist u met de dagjesmensen mee. U kunt dan 's ochtends naar Vlieland en 's middags retour, mits er op die dag gevaren wordt.
Let er bij het boeken van uw accomodatie op dat de veerdienst kan komen te vervallen bij slechte weersomstandigheden (>6-7 Bft) of extreme waterstanden!

Wat als het stormt?
De Vriendschap onderbreekt de veerverbinding bij windkracht 7 of hoger. Maar ook extreme waterstanden kunnen het varen (en rijden op De Vliehors) onmogelijk maken. U wordt hierover via de website, social media, danwel telefonisch op de hoogte gebracht. Wij kunnen uw overtocht nooit garanderen, maar doen ons best op een ander moment alsnog over te varen. Indien dit niet lukt, ontvangt u het geld voor uw tickets terug. De Vriendschap kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele vervolgschade van het uitvallen van de veerdienst.

Waar is de haven?
Die is er niet. Wij varen van strand naar strand en brengen u aan boord via zelfgebouwde houten steigers. Avontuurlijk! Maar houdt u er rekening mee dat fietsen en bagage door u zelf via het strand aan boord moeten worden gebracht. Wij helpen u natuurlijk bij het inschepen. Op Vlieland kunt u gelijkvloers, via eenzelfde houten steiger in de Vliehors Expres stappen, maar bij aankomst bij het Posthuys is er een houten trap van ca. 1,5 m hoog met een fietsgoot. Vanaf het Posthuys is het nog ongeveer 7 kilometer reizen naar het dorp en haven van Vlieland.

Mijn vraag staat hier niet bij.

Download het informatieblad enkele reizen. Of neem contact met ons op.

Facebook

Twitter