logo vriendschap blauw

Schapenboet
De Noorman kaartverkoop
Natuurgebied De Slufter
Vliehors Express
Steiger op Texel
Texels schaap
Zeehond in het water
Vuurtoren
Waddenveer
Vanaf het water

Dagtocht van Vlieland naar Texel

Een dagtocht van Vlieland naar Texel is een hele belevenis!

De dag begint ‘s ochtends bij Het Posthuys op Oost Vlieland. U stapt in de Vliehors Expres. Met deze wagen volgt een prachtige tocht over de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Na 12 kilometer komt u aan bij de steiger op het strand van de Vliehors. 

Via de beroemde houten steiger scheept u in op De Vriendschap. Na een prachtige vaartocht met zicht op de Texelse vuurtoren komt u aan bij de steiger op Texel. 

Op Texel kunt u een fiets huren bij Van der Linde , de Texelhopper (busdienst) nemen (vooraf reserveren aanbevolen) of met de benenwagen het prachtige eiland Texel verkennen. Bezoek de vuurtoren en klim naar boven voor een prachtig uitzicht, wandel door het natuurgebied De Slufter, ga parachutespringen, golfen op de 18-holes golfbaan in de duinen van Texel of geniet van de prachtige fietspaden op het eiland. Eind van de middag begint de terugtocht naar Vlieland bij de steiger een uur later bent u weer bij Het Posthuys.

Vertrektijd: U vertrekt om 10.45 uur bij Het Posthuys op Vlieland, u bent dan rond 11.45 uur op Texel, de terugreis begint om 17.15 bij de steiger op Texel. U bent dan rond 18.15 uur weer bij Het Posthuys op Vlieland.

Vaardagen en Reserveren:
Kijk hier voor online boeken en alle vaardagen/tijden van alle dagtochten naar Texel. 

Vervoer met de Vliehors Express is bij de prijs inbegrepen.