logo vriendschap blauw

Schapenboet
De Noorman kaartverkoop
Zeehond in het water
Vanaf het water
Natuurgebied De Slufter
Waddenveer
Vuurtoren
Texels schaap
Vliehors Express
Steiger op Texel

Dagtocht van Vlieland naar Texel

Een dagtocht van Vlieland naar Texel is een hele belevenis!

De dag begint ‘s ochtends nabij Het Posthuys op Oost Vlieland. U stapt in de Vliehors Expres. Met deze wagen volgt een prachtige tocht over de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Na 12 kilometer komt u aan bij de steiger op het strand van de Vliehors. 

Via de beroemde houten steiger scheept u in op De Vriendschap. Na een prachtige vaartocht met zicht op de Texelse vuurtoren komt u aan bij de steiger op Texel. 

Op Texel kunt u een fiets huren bij Van der Linde , de Texelhopper (busdienst) nemen (vooraf reserveren aanbevolen) of met de benenwagen het prachtige eiland Texel verkennen. Bezoek de vuurtoren en klim naar boven voor een prachtig uitzicht, wandel door het natuurgebied De Slufter, ga parachutespringen, golfen op de 18-holes golfbaan in de duinen van Texel of geniet van de prachtige fietspaden op het eiland. Eind van de middag begint de terugtocht naar Vlieland bij de steiger een uur later bent u weer bij Het Posthuys.

Vertrektijd: U vertrekt 's morgens nabij Het Posthuys op Vlieland, u bent dan een uur later op Texel, de terugreis begint om 17.15 bij de steiger op Texel. U bent dan rond 18.15 uur weer nabij Het Posthuys op Vlieland.

Vaardagen en Reserveren:
Kijk hier voor online boeken en alle vaardagen/tijden van alle dagtochten naar Texel. 

Vervoer met de Vliehors Express is bij de prijs inbegrepen.