logo vriendschap blauw

Onderweg
Versnapering aan boord
Vliehors Express
De hond mag ook mee
Texel....
Op zee
Genieten van het uitzicht
Inschepen
Aankomst op Texel
Vlieland in zicht
Het handgeschreven bewijs

Dagtocht van Texel naar Vlieland

Een dagtocht van Texel naar Vlieland is een hele belevenis!

Via de beroemde houten steiger scheept u in op De Vriendschap. Na een prachtige vaartocht komt u aan op de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Dit jaar is er geen vervoer voor u vanaf de steiger naar Het Posthuys. Eind van de middag of eind van de dag verwachten wij u weer bij de steiger en begint de terug reis.

NIEUW alleen in 2020: Vrijdagmiddag en zondag hele dag zelf genieten van de schoonheid van de Vliehors. U kunt wandelen op de gehele Vliehors en Vlieland, neem een kijkje bij Het Drenkelinghuisje, maak prachtige fotos bij de oude steigerpalen, bekijk de doelen van de luchtmacht of de luchtmachttoren. Of geniet van het prachtige uitzicht en de enorme zandvlakte. Beleef een unieke stranddag of strandmiddag. Ook de honden mogen uiteraard mee. 

Het Posthuys, eerste restaurant in de bewoonde wereld  is op 11,5 km vanaf het punt waar u aankomt en dan weer 11,5 km terug. In totaal 23 km wandelen.De zandvlakte, ook wel de “sahara van het Noorden’ is een vlakte met mul zand en her en der stukken met wat harder zand of stukken met drassig zand. Vooral is niet te zeggen hoe de plaat erbij ligt, water en wind hebben in dit gebied vrij spel.
 
U kunt vanaf het strand ook op de vooraf gehuurde strandmountainbike/elektrische strandmountainbike zelf op pad. Op de gewone strandmountainbike is het dan 1,5 uur naar het Posthuys en op de elektrische bent u er binnen 1 uur. Fietsen zelf huren mail:  Deze staan dan klaar voor u bij de kaartverkoop als u aangeeft dat u met ons mee gaat. U mag uiteraard ook uw eigen mountainbike mee als u dat wilt. De eigen mountainbikes mogen mee, maar let op het is mul strand als u naar Het Posthuys wil. 
 
Wat neemt u mee: voldoende water en wat eten. Onderweg is er niets als u niet naar het Posthuys gaat.

Kijk voor alle informatie over vaardagen en tijden van alle dagtochten Vlieland. Meer weten over enkele reizen met of zonder fiets? Klik hier

Onze kaartverkoop online via reserveren of bij "De Noorman" en vertreksteiger staan aan Volharding nr 2a tegenover het KNRM gebouw, nabij strandpaal 33 in De Cocksdorp.