logo vriendschap blauw

Wadexcursie

De Vriendschap vaart, als enige passagiersschip in een uniek stuk Waddenzee: het Eierlandse Gat. Het zeegat tussen Texel en Vlieland is beroemd en berucht onder zeevaarders. Verraderlijke gronden, sterke stromingen en een alsmaar veranderende kustlijn maken het tot een spannend stukje zee. Onze ervaren schippers kennen de geulen als hun broekzak en zij weten de mooiste plekjes op het wad te vinden. Zij nemen u graag mee voor een bijzonder tocht naar de zandbank.

Aangekomen bij de zandplaat gaan we met een loopplank van boord. Met je voeten op de bodem van het wad is een unieke ervaring, de plaat valt een paar uur per dag droog, zodra het water van de plaat af is zien we een rijk bodemleven. De gids zal vertellen over het leven op de bodem van de waddenzee. 

Voor kinderen hebben we schepnetten en emmers mee zij kunnen aan de rand van de plaat hun hart ophalen. 

Na een klein uurtje op het wad gaan we via de loopplank weer aan boord. Kinderen kunnen hun vangst mee nemen aan boord voor in de leefbak. De gids zal dan uit leg geven over wat er allemaal gevonden is. U kunt er bij mooi weer voor kiezen om op de blote voeten te gaan of neem een stel extra schoenen mee die smerig mogen worden van het slik. De tocht duurt in totaal ongeveer 2 uur. De tochten worden ingepland op basis van het tij (hoog en laagwater) en we bieden ochtend, middag en avondtochten aan. Kijk in de agenda voor de vertrekdagen en vertrektijden. 

 

 
wadexcursieDeVriendschap
Wadexcursieoptexel
Hetwadop
WadlopenDeVriendschap
texelsewadexcursie
WadlopenTexel