Steiger
Vlieland in zicht
Een versnapering onderweg
Honden zijn toegestaan
Op de steiger
Aan boord van de Vrienschap
Onderweg met de Vriendschap
Genieten van het uitzicht
Weer aan vaste wal
Met de Vliehors Expres verder

Dagtocht Texel-Vlieland v.v.

Een dagtocht naar Vlieland is een hele belevenis!

Via de beroemde houten steiger scheept u in op De Vriendschap. Na een prachtige vaartocht komt u aan op de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Met Vliehors Expres volgt een prachtige tocht door deze 12 kilometer lange wildernis naar het Posthuys. Daar kunt een verder met een gehuurde fiets of openbaar vervoer om het knusse eiland en dorp Vlieland te verkennen. Om 17.15 uur aanvaardt u bij het Posthuys de terugtocht naar Texel.

In het voorseizoen varen wij op dinsdag, woensdag, donderdag en mogelijk zondag. In het hoogseizoen kunt u dagelijks met ons mee. Kijk voor alle informatie over vaardagen en tijden van alle dagtochten Vlieland. Meer weten over enkele reizen met of zonder fiets? Klik hier! Vervoer met de Vliehors Expres is bij de prijs inbegrepen.

Onze kaartverkoop "De Noorman" en vertreksteiger staan aan Volharding nr 2a tegenover het KNRM gebouw, nabij strandpaal 33 in De Cocksdorp.

 

  

Dagretouren

Dagretouren graag minimaal 24 uur van te voren boeken via onze reserveringspagina. Uw plaatsbewijs kunt voor vertrek ophalen bij De Noorman!
Bij dagretouren kunnen eigen fietsen NIET mee. U stapt op Vlieland over in de Vliehors Expres. Deze wagen brengt u via de Vliehors naar het begin van de "bewoonde" wereld, waar u eventueel een fiets kunt huren, de bus kunt nemen of met de benenwagen naar het dorp kunt gaan.

Prijzen (2017)

Volwassenen: €29,50
Kinderen 4-11 jaar: €18,50. Kinderen onder 4 jaar gratis.

Inclusief vervoer met de Vliehorsexpres. Exclusief eventuele fietshuur op Vlieland.

Enkele reis & Eilandhoppen

Alle informatie over enkele reizen, met of zonder fiets vind u op deze pagina.

Kaartverkoop

Texel

Informatie en boekingen bij De Noorman. Deze is te vinden aan Volharding 2a, de Cocksdorp. (pinnen is mogelijk). De meeste tochten zijn ook online te boeken en betalen!

Vlieland

Info en kaartverkoop enkele reizen vanaf Vlieland bij de Vlielandvakantiewinkel in de Dorpstraat 52 tel: 0562 451294 (pinnen is mogelijk). Overige kaarten online boeken via deze site.

Vertrektijden

Voor- en naseizoen

(mei, juni en september)
Dagtocht vertrek : 10:45 uur – aankomst Texel: 18:15
Enkele reis vanaf Texel: 17:15 uur
Enkele reis vanaf Vlieland: 10:45 uur

Hoogseizoen

(medio juli t/m medio augustus)

meerdere vaardagen en of dubbele vaarten onder voorbehoud
Dagtocht vertrek: 10:45 uur – aankomst Texel: 18:15
Enkele reis vanaf Texel: 17:15 uur
Enkele reis vanaf Vlieland: 10:45 uur

Vliehorsexpres

Bij de steiger op Vlieland, staat de "Vliehorsexpres" klaar om u naar de bewoonde wereld te brengen (bij de prijs inbegrepen).
U wordt met deze speciaal geprepareerde vrachtauto over de Vliehors vervoerd, die bekend staat als de "De Sahara van het Noorden".
Bij "het Posthuys" kunt u met het openbaar vervoer of per huurfiets dit prachtige eiland verkennen. Er zijn voldoende huurfietsen beschikbaar. U kunt deze niet reserveren.

Veelgestelde vragen

Ik wil een dagje gaan fietsen op Vlieland met mijn eigen fiets. Kan dat?
Nee, helaas is onze capaciteit daarvoor te beperkt, zowel aan boord van De Vriendschap als ook in de Vliehors Expres. Bij aankomst op het Posthuys staan er voldoende huurfietsen voor u klaar. Huurfietsen hoeven en kunnen niet worden gereserveerd.

Wanneer kan ik met mijn fiets mee?
U kunt alleen een enkele reis boeken met de fiets. Alle dagen dat wij een dagtocht ingepland hebben, kunt u ook een reserveringsaanvraag doen voor een enkele reis. U vertrekt op die dag in de middag, meestal om 17.15 uur. Klik hier voor een overzicht van de vaardagen.

 

Ik zit in een rolstoel. Kan ik meevaren?
Dat hangt ervan af. In principe moet u tijdelijk uit de rolstoel kunnen komen. De rolstoel moet eerst over de houten steiger. Deze is smal en niet op alle rolstoelen berekend. Daarna moet de rolstoel aan boord getild worden. Er is geen loopplank. De gangpaden aan boord zijn zeer smal. Vervolgens moet u weer van boord en over een andere steiger aan boord van de vrachtwagen. Bij aankomst op het Posthuys is er geen rolstoelbaan. U en de rolstoel moeten over een houten trap ca. 1,5 meter naar beneden. U kunt dus alleen mee indien u toch voldoende mobiel bent om in- en uit de rolstoel te komen. Eventuele dragers dient u zelf te regelen, daarvoor is niet voldoende bemanning aanwezig. Neem altijd eerst contact met ons op voordat u een ticket boekt.

Ik wil een weekendje naar Vlieland. Kan dat?
Ja zeker, dat kan, met name in het hoogseizoen. Echter u zult met een aantal zaken rekening moeten houden. In het voor- en naseizoen varen wij in principe alleen op dinsdag, woensdag en donderdag. U kunt op donderdag middag mee naar Vlieland en op dinsdag ochtend terug naar Texel. Lang weekend dus. Onder voorbehoud varen wij ook op zondag (afhankelijk van het verwachte weer en reizigersaantallen). U kunt dan donderdag middag heen en zondag ochtend retour.
In de zomermaanden varen wij ook op zaterdag en bij voldoende reizigersaantallen op maandag en vrijdag. U heeft dan meer keuze. Let er wel op dat uw vertrektijd vanaf Texel altijd 's middags is en vanaf Vlieland altijd 's ochtends.
Ook een optie is om 2x een dagretour te boeken en betalen. In dat geval reist u met de dagjesmensen mee. U kunt dan 's ochtends naar Vlieland en 's middags retour, mits er op die dag gevaren wordt.
Let er bij het boeken van uw accomodatie op dat de veerdienst kan komen te vervallen bij slechte weersomstandigheden (>6-7 Bft) of extreme waterstanden!

Wat als het stormt?
De Vriendschap onderbreekt de veerverbinding bij windkracht 7 of hoger. Maar ook extreme waterstanden kunnen het varen (en rijden op De Vliehors) onmogelijk maken. U wordt hierover via de website, social media, danwel telefonisch op de hoogte gebracht. Wij kunnen uw overtocht nooit garanderen, maar doen ons best op een ander moment alsnog over te varen. Indien dit niet lukt, ontvangt u het geld voor uw tickets terug. De Vriendschap kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele vervolgschade van het uitvallen van de veerdienst.

Waar is de haven?
Die is er niet. Wij varen van strand naar strand en brengen u aan boord via zelfgebouwde houten steigers. Avontuurlijk! Maar houdt u er rekening mee dat fietsen en bagage door u zelf via het strand aan boord moeten worden gebracht. Wij helpen u natuurlijk bij het inschepen. Op Vlieland kunt u gelijkvloers, via eenzelfde houten steiger in de Vliehors Expres stappen, maar bij aankomst bij het Posthuys is er een houten trap van ca. 1,5 m hoog met een fietsgoot. Vanaf het Posthuys is het nog ongeveer 7 kilometer reizen naar het dorp en haven van Vlieland.

Mijn vraag staat hier niet bij.

Download het informatieblad enkele reizen. Of neem contact met ons op.

Facebook

Twitter