Wadexcursie

De Vriendschap vaart, als enige passagiersschip in een uniek stuk Waddenzee: het Eierlandse Gat. Het zeegat tussen Texel en Vlieland is beroemd en berucht onder zeevaarders. Verraderlijke gronden, sterke stromingen en een alsmaar veranderende kustlijn maken het tot een spannend stukje zee. Onze ervaren schippers kennen de geulen als hun broekzak en zij weten de mooiste plekjes op het wad te vinden. Zij nemen u graag mee voor een bijzonder tocht naar de zandbank.

Aangekomen bij de zandplaat gaan we met een loopplank van boord. Met je voeten op de bodem van het wad is een unieke ervaring, de plaat valt een paar uur per dag droog, zodra het water van de plaat af is zien we een rijk bodemleven. De gidsen vertellen over het leven op de bodem van de waddenzee. 

Voor kinderen hebben we schepnetten en emmers mee zij kunnen aan de rand van de plaat hun hart ophalen, ze kunnen de gids uiteraard van alles vragen over hun vangsten. 

Na een klein uurtje op het wad gaan we via de loopplank weer aan boord. U kunt er bij mooi weer voor kiezen om op de blote voeten te gaan of neem een stel extra schoenen mee die smerig mogen worden van het slik. De tocht duurt in totaal ongeveer 2 uur. De tochten worden ingepland op basis van het tij (hoog en laagwater) en we bieden ochtend, middag en avondtochten aan. Kijk in de agenda voor de vertrekdagen en vertrektijden. 

Tarieven:
Volwassene € 22,50
Kinderen 3 tot 10 jaar € 17,50
Kinderen onder 3 jaar gratis

Vertrektijden & Reserveren: 
U kunt online boeken en betalen: Wadexcursie.

Meer info?
Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

 
TexelWadlopen
HetWadOp
WaddengidsTexel
WadlopenOpTexel
WadlopenBloteVoeten
WadexcursieTexel